Vastleggen
HDR foto's
Maak professionele HDR-foto's

Perfect belichte, professionele foto's die je panden laten stralen. Met je smartphone.

Francesca M. Napoli avatar
Geschreven door Francesca M. Napoli
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is eenvoudig. Open je Nodalview-app, log in indien nodig en tik op "Maak een pand" (of tik op een bestaand pand).

💡 Onthoud: Een "pand" is een map met alle media-inhoud die verband houdt met een specifiek pand (waaronder foto's, 360°-panorama's, video's en plattegronden). Logisch, toch?

Geef je pand een naam. Je kunt ook nu de locatie invoeren of dit later doen. Klik op "Opslaan".

💡 De naam van het pand is openbaar zichtbaar - gebruik niet de naam van de verhuurder of het adres.

Swipe naar het tabblad "Foto". Sta Nodalview toe om toegang te krijgen tot je camera en locatie (maak je geen zorgen, dit wordt alleen gebruikt om je panden gemakkelijker te kunnen lokaliseren).

Klik op "Foto maken". Het opnamescherm ziet er zo uit. Wil je zeker zijn dat je alles begrijpt? Lees verder. Wil je liever meteen naar de volgende stap gaan en je eerste foto maken? We zijn er voor je.

1. Interieur/exterieur modus

2. Optische zoomniveaus

3. Gyroscoop

4. Timer

5. Interieur-/exterieur modus (Binnen-/buiten modus)

Vrij vanzelfsprekend, toch?
Interieurmodus: wordt gebruikt voor het fotograferen van het interieur van een woning. Meestal, in principe.
Exterieurmodus: wordt gebruikt voor het fotograferen van de buitenkant van een woning (gebieden zoals tuinen, terrassen, daken, gevels, straten).

Het verschil? Het aantal brackets dat wordt uitgevoerd voor de foto. In de binnenstand zijn meer brackets nodig vanwege de lichtomstandigheden.
Meer weten over bracketing? Lees dit artikel!

2. Optische zoomniveaus

De volgende uitleg is een beetje ingewikkeld - sla hem gerust over als het te veel is. Alles wat je moet weten is - zoals je gemakkelijk kunt raden - dat je met deze waarden kunt kiezen tussen verschillende zoomniveaus.

Als je je afvraagt waarom je geen tussenliggende waarde kunt kiezen zoals "1,7x", breid dan dit bericht uit om verder te lezen! 🤓

De optische zoom maakt gebruik van de lens om het beeld fysiek te vergroten. De verschillende optische zoomniveaus bestaan op basis van de specificaties van de lenzen van je smartphonecamera's (de lenzen dus). Voorbeeld: heeft je telefoon 3 camera's? Dan kun je kiezen tussen 3 verschillende optische zoomniveaus.
Het gebruik van de optische zoom zorgt ervoor dat je de best mogelijke resolutie krijgt voor je foto's.

Waarom kun je geen tussenwaarde zoals "1,7x" kiezen, zoals je kunt doen met de camera van je smartphone? Omdat je dan een digitale zoom zou gebruiken, die het beeld vergroot met behulp van digitale signaalverwerking en daardoor de kwaliteit vermindert. Kort gezegd: optische zoom brengt het object dichterbij voordat je het vastlegt - digitale zoom vergroot het beeld digitaal na het vastleggen ervan.

💡 Pro tip 💡
Het gebruik van de optische zoom zorgt voor de beste beeldkwaliteit. Pas de grootte of zoom van je afbeelding achteraf aan met de geïntegreerde foto-editor.

3. Gyroscoop

Een gyroscoop in een smartphone is een mechanisme dat eenvoudige maar nauwkeurige metingen van de oriëntatie geeft. Kort gezegd, het zorgt ervoor dat je scherm automatisch roteert. Binnen Nodalview, als de gyroscoop is geactiveerd, worden de aslijnen weergegeven in het midden van het opnamescherm. Ze fungeren als een waterpas. Als de aslijnen groen zijn, krijg je een rechte foto met een professionele uitstraling!

⚠️ Als je de gyroscoop niet kunt activeren (het pictogram is grijs) binnen de Nodalview-app, betekent dit dat je telefoon geen gyroscoop heeft of dat externe apps er geen toegang toe hebben.

4. Timer

Hiermee kun je een vertraging van maximaal 15 seconden instellen. De Nodalview-app telt af en maakt de foto aan het einde van de geselecteerde vertraging.

Foto's maken in landschapsmodus

Houd je telefoon horizontaal - in landschapsmodus krijgen je foto's meer diepte. Bovendien is 4:3 het meest geaccepteerde formaat op vastgoedportals.

Zorg ervoor dat je een vaste hand hebt. Of nog beter: gebruik een statief! Heb je een statief? Bekijk deze video om er zeker van te zijn dat je het correct instelt.

Heb je een statief? Bekijk deze video om er zeker van te zijn dat je het correct instelt.

Klaar? Tik op de centrale knop. Bekijk de magie van Nodalview in actie. Ja, dat is de geautomatiseerde belichtingsreeksen 😉

Vergeet niet om na de voorvertoning op "HDR maken" te tikken om je foto te valideren en op te slaan.

De overdracht naar het webplatform zal beginnen. Binnenkort kun je je foto's bekijken, bewerken en downloaden!

Selecteer de overdrachtsmodus in de instellingen van de app

Tik op het instellingenwieltje rechtsboven op het scherm en zoek naar "Automatische overdracht".

Je kunt kiezen tussen 3 overdrachtsmodi:

• Altijd: gebruikt je mobiele data wanneer je niet verbonden bent met een Wi-Fi-netwerk.

• Alleen bij Wi-Fi-verbinding: overdraagt je inhoud alleen wanneer je verbonden bent met een Wi-Fi-netwerk.

• Nooit (offline-opname): zal je inhoud helemaal niet overdragen. We raden deze optie niet aan (anders, hoe kun je die geweldige foto's gebruiken?!)