Maak 360°-panorama's

Ook wel bekend als de meeslepende visuals die je nodig hebt voor je virtuele rondleidingen. In een oogwenk.

Francesca M. Napoli avatar
Geschreven door Francesca M. Napoli
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is tijd om je panden naar een hoger niveau te tillen: ontdek hoe je geweldige 360°-panorama's kunt maken.

1. De Nodalview-kit

Voor panorama's raden we je ten zeerste aan om onze Pro Full Kit aan te schaffen. Deze bevat:

⚠️ Lees dit als je Nodalview gebruikt op een iPhone 13/14/15 of een Samsung S20/S21/S22/S23/S24 (alle modellen uit deze serie). ⚠️

In dat geval heb je geen hoes of 360°-lens nodig. Ga gewoon naar de app-instellingen en selecteer "Gebruik de native groothoeklens" onder "360° vastleggen". Dit activeert het vastleggen van 360° met de native groothoekcamera van je smartphone. Slim, toch?

Hier is een video om je te helpen je apparatuur gemakkelijk en correct op te zetten.

2. Hoe je de motor aansluit

• 👉 Eerst en vooral: laad de motor volledig op voordat je deze voor de eerste keer gebruikt!

• Zorg ervoor dat deze op OFF staat. 👈

• Activeer Bluetooth in de algemene instellingen van je smartphone.

⚠️ Zet alleen Bluetooth aan. Probeer geen apparaten te koppelen. De app zal de motor automatisch herkennen en ermee verbinden.

• In de app-instellingen selecteer je de opname-modus "Met motor" onder "360° vastleggen".

3. Start de opname

• Open je Nodalview-app, log in indien nodig en tik op "Maak een pand" (of tik op een bestaand pand).

💡 Onthoud: Een "pand" is een map met alle media-inhoud die verband houdt met een specifiek pand (waaronder foto's, 360°-panorama's, video's en plattegronden). Logisch, toch?

Onze tips voor foutloze panorama's:

• Plaats je statief op een hoogte van ongeveer 1,20 meter. Niet te hoog, niet te laag. Dit hangt ook af van de hoogte van het plafond.

• Schiet 1 panorama per kamer (bijvoorbeeld de woonkamer of de slaapkamer). Tenzij de kamer zeer groot is, dan heb je er misschien 2 nodig. Je gezond verstand en oefenen zullen je helpen om de juiste keuze te maken.

• Vergeet gangen of trappen niet. Ze zijn handig bij het opbouwen van de virtuele rondleiding, omdat ze de verschillende panorama's met elkaar verbinden en je rondleiding een natuurlijk en logisch gevoel geven.

• Maak ook panorama's van de buitenruimtes van je panden: terrassen, tuinen, zwembaden... Dit zijn vaak de meest emotionele elementen!

• Moet je een zeer kleine ruimte fotograferen (bijvoorbeeld een toiletruimte)? Stap gewoon een stap naar binnen, plaats het statief en neem een foto.

• Begin met het fotograferen met de camera gericht op een mooi uitzicht van de kamer - begin niet met de camera gericht op een deur of een muur.

• Klik op "Start opname". Sta Nodalview toe om Bluetooth op je smartphone te gebruiken als hierom wordt gevraagd.

• De app zal automatisch proberen de motor (rotator) te vinden en ermee te verbinden. Als dit niet lukt, zorg er dan voor dat de motor AAN staat en tik vervolgens op "Verbinden".

• Er zullen 8 rotaties worden uitgevoerd. De motor zal de telefoon elke 45° draaien (8 x 45° = 360°! 🤓)

• Geef een naam op voor je panorama (= de naam van de kamer). Op dit punt kun je een voorbeeld zien. Tik op "Pano maken" om te bevestigen en het panorama in hoge resolutie te verkrijgen.

Je wordt doorgestuurd naar het opnamescherm. Blijf panorama's maken voor de rest van de kamers in je pand.

Wanneer je panorama's uiteindelijk zijn overgezet en verwerkt, zijn ze beschikbaar op je webplatform!