Materiaal
Panorama's maken met de Ricoh camera

Eens je Ricoh camera verbonden is met de Nodalview applicatie, is het tijd om panorama's te maken.

D
Geschreven door Dagmara Stozek
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je bent al op de hoogte van hoe je jouw Ricoh camera moet verbinden met Nodalview, nu is het tijd om zelf panorama's te maken!

Kleine herinnering...

• Activeer de Ricoh Theta optie en de "Fast HDR" bracketing in de instellingen van de Nodalview applicatie

• Zet de WiFi aan op jouw telefoon en de Ricoh camera

Wat nu?

1. Plaats de Ricoh op een tripod in het midden van de kamer en stap uit het beeld van de camera

2. Druk op "SHOOT" in het opnamescherm van de applicatie

3. Zodra het fotograferen gedaan is, start de ontwikkeling van je panorama

4. Je krijgt een voorbeeld van hoe je panorama eruit zal zien, die je kan vervolgens opslaan of verwijderen

5. Is de panorama goed gelukt? Sla het op en benoem het (1 panorama = 1 kamer)

6. Wil je meer panorama's maken? Ga dan verder met het nemen van foto's. Om terug naar het panorama's gedeelte van de rondleiding te gaan, druk op het kruis linksonder op het scherm.

7. Van de panorama startpagina zet je al de panorama's over naar het online platform door op de blauwe pijl onderaan het scherm te drukken.

8. Je panorama's zullen nu beschikbaar zijn in je Nodalview plaform. Hier kan je ze samenvoegen en een virtueel bezoek maken, ze rechtstreeks delen op Facebook of op jouw website.